18-05-10

Op hotel in Brugge en de Belgische Kust

 

Weekendje op hotel in Brugge centrum

 

Voor vele gasten van een hotel in Brugge verdient de stad meer dan terecht de bijnamen "die Scone" of "het Venetië van het Noorden". Brugge is zonder overdrijven één van de mooiste steden van Europa. Dat komt mogelijk omdat het door de vele historische kerken, godshuizen en patriciërshuizen eigenlijk als één groot openluchtmuseum zou kunnen worden beschouwd. Bovendien kunnen al die monumenten niet alleen wandelend vanuit je hotel in Bruges worden bekeken, maar ook vanuit de rondvaartboten die over de reien varen. Brugge is niet alleen een openluchtmuseum, ook in de diverse musea kunt u de geschiedenis van deze oude handelsstad leren kennen.

Wie na dit alles rust zoekt, kan naast het Brugge hotel ook altijd terecht in het Begijnhof, vroeger woonplaats van begijntjes, nu van kantklossters die zittend voor hun huisjes laten zien hoe het ragfijne Brugse kant wordt vervaardigd. En dan is het tijd voor vermaak natuurlijk, na inspanning komt ontspanning! Ook hierin is Brugge een krak: van een terrasje tot een concert en van een diner bij kaarslicht tot het bekijken van een historische praalstoet. Ja, Brugge is met recht "die Scone", ook al verblijf je misschien in een van de goedkope hotels in Brugge omdat je op je budget wil letten.

citytrip brugge

Wie overnacht in een hotel Brugge centrum en meer houdt van uitgaan in discotheken en clubs, is in Brugge niet aan het juiste adres. Uitgaan in Brugge betekent hoe dan ook aan cultuur. Zowel cultuur met een grote als met een kleine c, want de cultuurdienst neemt heel wat initiatieven om cultuur voor iedereen toegankelijk te maken. Dikwijls vindt je in de receptie van je hotel in Brugge al heel wat informatie over de op til staande evenementen en actitviteiten. Het Cultuurcentrum Brugge is een overkoepelende organisatie die alle mogelijke kunstvoorstellingen, workshops en lezingen organiseert, onder andere in de prachtige stadsschouwburg uit 1869, de Magdalenazaal en de Biekorf. Daarnaast worden er ook in het nieuwe Concertgebouw nabij ‘t Zand heel uiteenlopende voorstellingen gegeven, van dans en theater, over circusacrobatie tot pop- en klassieke concerten.

De hippe Cactus Club richt zich dan weer meer op het jongere volkje. Wekelijks vinden hier verschillende concerten en dansfeestjes plaats. De benen losgooien kun je ook in het levendige danscafé De Vuurmolen, pal in het centrum dus als je geluk hebt niet zo ver van je Bruges hotel. Uitgaan in Brugge staat natuurlijk ook synoniem voor een biertje gaan drinken op café. Het aanbod aan cafés is alvast groot genoeg. Een van de allerbekend cafés is het traditionele ’t Brugs Beertje, waar je meer dan 300 verschillende soorten bier kunt uitproberen. Ik zou ze niet allemaal proeven, of je raakt nooit meer in je hotels Bruges!

Van Brugge naar een hotel aan de Belgische Kust

hotels kust

Een weekendje Brugge, spreekt voor zich dat dit aangenaam is, of het nu een luxe hotel in Brugge betreft of niet. Ik ga ook zeer graag weg voor een weekendje Antwerpen of een korte vakantie op hotel in Blankenberge, twee zeer leuke plaatsen om te ontspannen.

Als je meer leuke weetjes wil lezen over hotelspecials, neem dan zeker eens een kijkje op BoekUwHotel.be, zeker nu het zomer wordt, springen de specials daar de pan uit, zo heb ik er net een schitterend hotel in Knokke gevonden aan een steengoede prijs! Snel zijn is de boodschap, de kust met z'n 70km lange zandstrook, van De Panne in het westen tot Knokke aan de oostkust, raakt altijd in een mum van tijd volboekt!

Brugge is superleuk om eens te bezoeken, maar ik heb het persoonlijk meer voor echte bruisende steden, zoals je er overal in Europa vindt. Hierbij denk ik aan steden als Berlijn, Barcelona, Rome, Parijs, enz... Of wat dacht je van een weekendje op hotels Londen, steengoed idee!

 

08-07-09

Vakantie in een hotel in Bergen aan Zee (Nederland)

Waar vind je nu een plek waar het strand, de zee en de duinen zij aan zij bestaan met prachtige eeuwenoude bossen? Juist: tijdens een vakantie in een hotel in Bergen aan Zee. Het stadje Bergen heeft de moderne toerist van vandaag veel te bieden. Het voormalige vissersdorp met zijn comfortabele Egmondstrand, terrassen en winkels, en heel veel kunst en cultuur zorgt ervoor dat een weekendje of hele vakantie in een hotel in Bergen altijd een feest is!

Logeren in een hotel Bergen aan Zee betekent genieten van een unieke sfeer, een aquarium, zee en een kilometerslang strand. Kiezen voor een van de Bergen aan Zee hotels en je bent vertrokken voor een onvergetelijk en deugddoend verblijf!

04-06-09

Logeren aan de kust: hotels in Blankenberge

 

blankenberge7

Heb me tijdens mijn verblijf in een hotel in Blankenberge eens verdiept in de geschiedenis van het Belgische badplaatsje. Naar het schijnt trok ze al vakantiegangers aan vanaf de jaren '60 van de jaren 1800! Ondanks het feit dat het lange tijd in de schaduw heeft gelegen van de veel mondainere badplaats Knokke, blijkt ze een van de meest aantrekkelijke stadjes aan de Belgische Kust, vooral populair bij gezinnen. Kiezen voor een hotel in Blankenberge centrum betekent kiezen voor een badplaatsje met een brede waaier aan sportieve en recreatieve activiteiten. Toerisme is vandaag de dag (vooral in de zomer) de primaire bron van inkomsten geworden, de kleine vissersvloot doet slechts bescheiden bijdrage aan de plaatselijke economie. Blankenberge heeft natuurlijk veel meer te bieden dan mooie stranden alleen, zoveel zal je tijdens een vakantie in een hôtel Blankenberge wel duidelijk worden.

Iedereen zal genieten van een wandeling door de drukke winkelstraten van het centrum van de stad. In vroeger tijden was Blankenberge niets meer dan een klein vissersdorpje aan de kust. Vanwege zijn eerder strategische positie, werd het dorpje dan ook vaak geplunderd en verwoest. Ook de zee bleek soms niet alleen een bron van inkomsten, maar ook een bron van vernietiging door overstromingen te zijn. Het was in de 19de eeuw dat de kleine stad een van de eerste Belgische kust-resorts werd die bezocht door ontelbaar veel toeristen. Rond 1850 werden de eerste (maar duidelijk niet de laatste) Billige Hotels Blankenberge gebouwd. De oudst bewaarde burgerlijke gebouw is het 'oude stadhuis', dit lag op amper een boogscheut van mijn goedkoop hotel Blankenberge. Het werd gebouwd in 1679 - 1680, met materialen uit het voormalige Spaanse fort. Het werd gerenoveerd in 1982 - 1984 en wordt nu vooral gebruikt voor exposities. Een ander leuk ding is de beroemde "Paravang '. Dit is een elegant wind-scherm met bankjes langs het Leopoldpark. Het werd gebouwd in 1908.

blankenberge_2

Het dak is zeer fraai gebouwd in neo-gotische stijl met geglazuurde tegels en decoratie in de vorm van schelpen. Vanuit het raam in mijn hotel in Blankenberge had ik een schitterend zicht op dit typisch Blankenbergs element. Dagjesmensen of zij die wat langer in een van de goedkope hotels Blankenberge centrum verblijven zijn ook welkom in het "Sea Life Center" met aquaria en een onderwatertunnel waar de Noord-zee dieren kunnen worden gezien. Erg leuke afsluiter, voor mij persoonlijk dan toch, van mijn vakantie in mijn hôtel à Blankenberge

!

12-05-09

Van de stad naar een hotel in de Ardennen, een streek met geschiedenis!

 

ardennen1

Ten zuiden en oosten van Brussel strekt zich een land van glooiende heuvels en beboste valleien, met pittoreske kastelen en ingeslapen dorpjes. Het is niet de Himalaya of zelfs de Alpen, maar toch is het in een hotel in de Ardennen altijd zeer aangenaam om te verblijven. Het is een aangename afwisseling na de monotone vlakheid van Vlaanderen en de Nederlandse polders.

De Ardennen zijn een bijzonder populaire plek, jaarlijks komen heel wat mensen naar deze prachtige regio afgezakt voor een paar dagen of langer in een hotel in de Ardennen. Meestal gaat men voor volgende activiteiten: Wandelen. Er zijn wandelpaden in heel de Ardennen - velen van hen zijn aangeduid, maar je zou er goed aan doen om te stoppen in de plaatselijke toeristische dienst om een kaart of om je een van de vele gidsen aan te schaffen.

 

ardennen3

Ook zou je normaal gezien aan de receptie in je hotel in de Belgische Ardennen al heel wat info moeten vinden. De hoogste berg in België is nog altijd niets in vergelijking met de Mount Everest maar toch absoluut de moeite waard om eens te gaan zien, al was het maar om de omliggende Hoge Venen, een uniek natuurdomein, te gaan bewonderen. De Signal de Botrange ligt in het oosten van de Ardennen, en met de toevoeging van een handige betonnen sokkel, breekt ze de symbolische 700m barrière.

Mijn laatste Hotel Ardennen lag op amper een paar km van dit ijkpunt. Kanovaren. U kunt kanoën op twee van België's mooiste rivieren: de Lesse, Anseremme in de buurt van Dinant en de Ourthe in La Roche en Ardenne. Dit is een zeer populaire activiteit op zomerweekeinden, en je kan zelf meedoen aan een 'kano jam'. Het is allemaal erg aardig, natuurlijk bezwaarlijk 'rafting' te noemen.

Toch bieden heel wat hotels in de Ardennen mogelijkheden tot kanovaren aan, dikwijls tegen een kleine vergoeding of zelfs volledig gratis. Eveneens de moeite waard voor als je in een hotel Ardennen bent is om de vele kastelen en eeuwenoude landhuizen te gaan spotten. Een andere erg interessante mogelijkheid is het European Space Centre in het midden van de Ardennen.

Voor een meer statige rit, kunt u bootje varen op het Canal du Centre. Deze laatste twee attracties liggen op de rand van de Ardennen, maar gezien België een klein land is, zijn ze vanuit gelijk welk hotels in de Ardennen makkelijk bereikbaar.

19:36 Gepost door sigmund44 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vakantie, reizen, hotel, hotels in de ardennen |  Facebook |

06-02-09

Reisblogs

Op zoek naar een interessante site waar je zelf je reisblog kunt maken en iedereen kan laten delen in je reiservaringen? Wil je lezen hoe anderen het ervan afgebracht hebben in hun hotel Brugge, een hotel Antwerpen, of een hotel Amsterdam of zelf een leuke reisblog maken? Geen probleem, een reisblog maken of lezen doe je hier.

17:01 Gepost door sigmund44 in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: reisblog, reisblogs, reisblog maken |  Facebook |

Logeren in hotels in historische steden

fotostadVan alle regio's in de hele wereld moet vlaanderen toch wel de regio zijn met één van de grootste dichtheid, zoniet de grootste, aan historische steden. Als rasechte Nederlander stond ik ervan versteld hoe veel je van Vlaanderen's historisch erfgoed kunt zien als je logeert in hotels Brugge, hotels Gent of in een Brussels hotel.

16:48 Gepost door sigmund44 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hotel, gent, brugge, hotels |  Facebook |

Brugge die Scone

De prachtige historische stad Bruges is één van de meest noemenswaardige steden van het noordelijk halfrond voor wat betreft interessante cultuur en historie. Deze middeleeuwse stad kende zijn belangrijkste groei tijdens de 13de eeuw wanneer het zogenaamde Zwin, de zeeweg tussen Knokke (België) en Cadzand (Nederland), nog steeds een bevaarbare weg was naar de zee. De ondergang van Brugge hield dan ook verband met de onvermijdelijke verzanding van het Zwin. Vandaag kun je bijna de hele historische binnenstad op de lijst van het UNESCO wereldergoed geplaatst zien, vooral dan vanwege de enorme historische waarde van de meeste gebouwen in de stad. Brugge is zonder overdrijven de allerbeste plaats om de middeleeuwen te leren kennen. In alle hoeken van de stad kun je nog steeds de sfeer van deze tijdspanne inademen.

Brugge_Pand Hotel


Tijdens het plannen van mijn verblijf in Brugge besloot ik te logeren in één van de vele hotels Brugge die gelegen zijn in oude panden en volledig omgetoverd werden tot prachtige luxe hotels Brugge. Ik wist natuurlijk dat de meeste van deze hotels Brugge normaal gezien wel iets prijziger zouden zijn dan de goedkope hotels Brugge maar ik ging er van uit dat een verblijf in een luxe hotel Brugge iets heel bijzonders moest zijn.Ik verbleef twee nachten in het Pand Hotel, op amper 2 passen van de prachtige rozendhoedkaai, te zien op bijna iedere prentkaart van Brugge. Het Pand hotel bleek echt een charme hotel Bruges waarbij een oud pand omgetoverd werd tot een prijzenwinnend concept. Ik verbleef in het midden van het historische centrum met alle bezienswaardigheden op enkele passen wandelen van het Bruges hotel.

16:46 Gepost door sigmund44 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hotel, brugge, overnachten, hotels, city trip |  Facebook |