12-05-09

Van de stad naar een hotel in de Ardennen, een streek met geschiedenis!

 

ardennen1

Ten zuiden en oosten van Brussel strekt zich een land van glooiende heuvels en beboste valleien, met pittoreske kastelen en ingeslapen dorpjes. Het is niet de Himalaya of zelfs de Alpen, maar toch is het in een hotel in de Ardennen altijd zeer aangenaam om te verblijven. Het is een aangename afwisseling na de monotone vlakheid van Vlaanderen en de Nederlandse polders.

De Ardennen zijn een bijzonder populaire plek, jaarlijks komen heel wat mensen naar deze prachtige regio afgezakt voor een paar dagen of langer in een hotel in de Ardennen. Meestal gaat men voor volgende activiteiten: Wandelen. Er zijn wandelpaden in heel de Ardennen - velen van hen zijn aangeduid, maar je zou er goed aan doen om te stoppen in de plaatselijke toeristische dienst om een kaart of om je een van de vele gidsen aan te schaffen.

 

ardennen3

Ook zou je normaal gezien aan de receptie in je hotel in de Belgische Ardennen al heel wat info moeten vinden. De hoogste berg in België is nog altijd niets in vergelijking met de Mount Everest maar toch absoluut de moeite waard om eens te gaan zien, al was het maar om de omliggende Hoge Venen, een uniek natuurdomein, te gaan bewonderen. De Signal de Botrange ligt in het oosten van de Ardennen, en met de toevoeging van een handige betonnen sokkel, breekt ze de symbolische 700m barrière.

Mijn laatste Hotel Ardennen lag op amper een paar km van dit ijkpunt. Kanovaren. U kunt kanoën op twee van België's mooiste rivieren: de Lesse, Anseremme in de buurt van Dinant en de Ourthe in La Roche en Ardenne. Dit is een zeer populaire activiteit op zomerweekeinden, en je kan zelf meedoen aan een 'kano jam'. Het is allemaal erg aardig, natuurlijk bezwaarlijk 'rafting' te noemen.

Toch bieden heel wat hotels in de Ardennen mogelijkheden tot kanovaren aan, dikwijls tegen een kleine vergoeding of zelfs volledig gratis. Eveneens de moeite waard voor als je in een hotel Ardennen bent is om de vele kastelen en eeuwenoude landhuizen te gaan spotten. Een andere erg interessante mogelijkheid is het European Space Centre in het midden van de Ardennen.

Voor een meer statige rit, kunt u bootje varen op het Canal du Centre. Deze laatste twee attracties liggen op de rand van de Ardennen, maar gezien België een klein land is, zijn ze vanuit gelijk welk hotels in de Ardennen makkelijk bereikbaar.

19:36 Gepost door sigmund44 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vakantie, reizen, hotel, hotels in de ardennen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.